Tegnap sikerült eljutni úszni egy vidámat.

1km lett a vége. Elképzelésem sincs, hogy ez sok, vagy kevés, mindenesetre megdolgoztatott rendesen. Ennyi volt a cél, teljesítve :)

Több szünetet tartottam közben kb 200 méterenként. Ma minden egyes porcikámat érzem, hogy létezik. Nem jelentős az izomláz, de érzem, hogy létezem :)

fegyence 2011.09.18. 20:31

23. edzés

Vízszintes húzás - 3x6 (8)

Na a félgi visszaengedős technikával egész stabilan ment a 3x6, olyannyira, hogy utolsó szériában 8 lett belőle. Megragadok itt és az utolsó széria ismétlés számát igyekszem növelni, hátha végre érezhető lesz valami fejlődés :)

Guggolás támasszal - 3x30

Elvileg jöhet a következő lépés... A gyakorlatban viszont ezt az edzést megismétlem még egyszer, mert nem hiszem, hogy akár egy guggolással is többet tudtam volna csinálni a 3. széria 30. guggolása után.

 

Holnapi napra úszást tervezek, ezért edzés holnap bizonyosan nem lesz. Viszont így a 4. aktív nap lesz egymás után, tehát kedden lehet nem ártana egy szünnapot tartani. No majd meglátjuk.

 

fegyence 2011.09.17. 08:23

22. edzés

Fekvőtámasz előredőlve - 3x25 

Mivel utolsó alkalommal a 22 ment stabilan, gondoltam az a +3 sorozatonként nem lesz nagy durranás. De igen, az volt :) Az első kétsorozat ment szépen. Az utolsó sorozatnál valójában 20-at lehetne számolni, ami szépen szabályosan  ment. Úgyhogy itt maradok a 3x25-nél, amíg nem megy rendesen, majd elkezdem növelni az utolsó sorozat ismétlés számát. Ha ott menni fog 30, akkor majd növelem a 25öt 26-ra...

Hajlított lábemelés fekvésben - 3x17 (20)

Az első két sorozattal mondhatni nem volt gond, bár a második sorozat vége felé már azért érződött, hogy fáradok. A harmadik sorozatnál 10 fölött indult a "szenvedés". Sikerült a gyakorlatot ettől függetlenül szabályosan csinálni. Múltkor 3x15(20) volt, tehát 5öt sikerült a szériára rányomni még. Ha azt az ötöt elosztjuk az első kettőre, akkor kapjuk a 17-et, ezért gondoltam, hogy ezt próbálom meg. Viszont az a tapasztalatom, hogy sokkal-sokkal jobban elfáraszt, ha szétosztom korábbi szériákra. Tehát azt az elvet fogom követni, hogy ha 6-ot rá tudok nyomni a 3. szérián pluszban, akkor fogom a következő edzésen 1-el növelni az ismétlés számot. Következő edzésre tehát meg is van a cél: 3x17(23). Amíg ez nem megy, addig ezt ismételgetem :) Azt hiszem ugyanezt a technikát bevezetem minden egyéb gyakorlatnál.

 

Mivel kicsit rossz mostanában az időbeosztásom, és amúgy is hulla fáradt vagyok, mire végre oda jutok, hogy megkezdhetném az edzést, úgy döntöttem, hogy áttérek a reggeli edzésekre. Kicsit megpróbálom besűríteni. A 3x2 gyakorlatot 3 egymást követő napon tervezem végrehajtani, utána tartok egy nap szünetet. Úgy gondolom annak elegendő pihenőnek kell lennie. Ráadásul tudván, hogy ha utaznom kell, akkor nagy valószínűséggel reggel sem lesz időm edzeni, tehát a terv az, hogy 3 nap edzés 1 nap pihi, vagy ahogy az élet adja ;)

fegyence 2011.09.16. 22:39

21. edzés

Varjútartás -  kb 25 másodperc

Igyekszem túlszárnyalni az eddigi rekordjaimat :) Egyelőre úgy néz ki, fél perc környékén stagnálok.

 

Egyenes híd - 3x25

Megismételtem ezt az edzést, ezzel a szériával, amivel abbahagytam. Kellőképp lefárasztott, de semmi extra.

fegyence 2011.09.09. 21:12

20. edzés

Vízszintes húzás - 3x6

A nagy szünet miatt 3x6-al próbálkoztam, ez ment. Az lesz végülis itt a terv, hogy nem teszem a rudat alacsonyabbra, ellenben nem eresztem vissza magam csak félig. Így folyamatosan tényleg izommal tartom magam. Amikor a 3x15-öt stabilan hozom ebben a formában, akkor próbálom majd meg leengedni magam teljesen (majdnem teljesen), és úgy elindulni megint 3x5-ről. Talán ez beválik és egyszer eljutok odáig, hogy majd egy teljesen szabályos húzódzkodást megcsinálok, önnön erömből föggőlegesen :)

Guggolás támasszal - 3x25 (30)

Ezzel a gyakorlattal annyira nem érződik, hogy volt kihagyás. Nekiestem a 3x25-nek, ment is simán. Utolsó szériában 30 volt, nem igazán tudtam volna szépen tovább folytatni. Nagyon kis szünetet tartottam a szériák között (30-40 másodperc), így ezzel a feladattal kapcsolatban elégedett vagyok azzal, amit hoztam. Következő alkalommal valószínűleg nekiesek a 3x30-nak, és bizonyosan menni is fog.

 

fegyence 2011.09.06. 22:55

19. edzés

 

Fekvőtámasz előredőlve - 3x22 

Ismét csak azt tudom írni, hogy nagy volt a kimaradás. Folytattam 22-es sorozatokkal, fáradtam, de ment stabilan.

Hajlított lábemelés fekvésben - 3x15 (20)

Szintén ugyanazzal a szériával próbáltam meg ahol abbahagytam. Ment. Talán sikerül felvenni a fonalat ott, ahol abbahagytam.

 

Elszaladt egy hónap, amikor is nem volt lehetőségem edzeni. Az ok - okozat - kifogás - nyafogás - problémák nem ebbe a topicba tartoznak :)

Holnap úgy néz ki folytathatom azt, amit egy kis időre félbehagytam. Megpróbálom ugyanott felvenni a fonalat, ahol elszakadt ;) Most aztán bőven volt időm regenerálódni, nagyon remélem emiatt a néhány hét inaktivitás miatt nem kell nulláról kezdenem.

Vízszintes húzás - 3x7

3x8-al próbálkoztam, a 3. sorozatban viszont már a 6. húzódzkodás is elég bénán sikerült, így marad a 3x7. Próbálok koncentrálni és az első két sorozatban tényleg csak 7-et csinálni, az utolsót megnyomni inkább, amennyi megy...

Guggolás támasszal - 3x20 (40)

2x20 után a 3. sorozatban annyit csináltam, amennyi "jól esett", ez 40 volt. 3x30 a szintlépéshez a követelmény, szerintem menne simán. De a türelem és a gyakorlás jegyében következő alkalommal is csak 3x25-öt csinálok, egész pontosan 2x25 + az utolsó szériában amennyi belefér, remélem a 40 megint menni fog. Ettől a gyakorlattól a farizmom eléggé érezhetővé vált :) Fura, hogy csak annyiban különbözik az előző feladatoktól, hogy magasabban "támaszkodom", és máris újabb izmokat mozgatok vele...

Fekvőtámasz előredőlve - 3x22 (25) 

Mivel nagy volt most megint a kimaradás (16 nap, éljen a nyarlás:)), ezért 22-es sorozatokkal kezdtem. A 3. sorozatban csináltam annyit, amennyi ment szabályosan, ez 25 volt.

Hajlított lábemelés fekvésben - 3x15 (20)

15 volt kitűzve, ment. Az utolsó szériában 20. Ismerős feladat,  ugyanaz, mint a 2. lépésben, csak a térd nem 90 fokban hajlítva, hanem sokkal jobban kinyújtva. Nehéz, de ismerős az érzés :) apránként növelem majd az ismétlés számot.

Varjútartás - 27 másodperc

Még jobban kezdek rájönni hogy kell ezt csinálni :) Először is, amit ma realizáltam, az az, hogy nem szabad nagyon behajlítani a könyököt, hanem inkább a térdeket kell rászorítani. Így sokkal stabilabb helyzet érhető el és így lehet már levegőt is venni viszonylag kényelmesen :) Az előre dőlést meg lehet akadályozni, kemény izommunka árán. A hátra dőlést (lábak felé) még mindig nem tudom stabilan megállítani, ha túlreagálom az előredőlést és nagy lendületet adok magamnak visszafelé, akkor tutti, hogy a hátradőlés elkerülhetetlen (itt a nagy lendületnél és a dőlésnél kb 5-10 cm elmozdulás van). Az időmérésre viszont új módszert találtam ki... digitális metronóm van itthon sokféle, pl egy számítógép tökéletes hozzá :) A 60 ütem percenként az ugyebár pont másodpercenként egy tak... lehet szépen számolni :) Nagyjából 6szor próbáltam, a negyedikre 27 másodperc volt, utána 25, majd 20, és ekkor úgy döntöttem, hogy romló tendencia, úgyhogy abbahagyom, mivle nagy valószínűséggel kezdek fáradni... Majd legközelebb... és a fejlődés a múltkori 20-hoz képest meg van :) Ezt amúgy lehet, hogy minden edzés után gyakorolnom kéne. Tény, hogy néha erős izommunka, de szerintem ez még mindig inkább az egyensúly érzékre van kihegyezve.

 

Egyenes híd - 3x20

Ez a gyakorlat arról szól, hogy nyújtott lábbal leül az ember, maga mellett a kezei, majd kinyomja a csípőjét úgy, hogy egyvonalban legyen a lábakkal, miközben a plafont bámulja :) Na a könyvet gyorsan kiegészíteném azzal, hogy ami ott van illusztráció, az gyakorlatilag lehetetlen. Mármint az, hogy ülő helyzetben közvetlen magunk mellett vannak egyenesen nyújtva a karok és abból nyomjuk fel magunkat... A végállapotot megnézve a könyvben, szépen látszik, hogy az nem lehetett a felette levő kiinduló helyzetből, a nyújtott karoknak a törzsnél hátrébb kell lenniük induláskor. Ekkor lehet a végállapotot elérni. Ebből az első 20 fájdalmas volt, a második 20 sokkal könnyebben ment, harmadik szériában meg 30-at csináltam, de szerintem ment volna a 40 is. Furcsa módon ezt a gyakorlatot a tricepszemen éreztem meg a legjobban. Az első szériánál az durrant be. Nagyobb gondossággal kell erre a gyakorlatra bemelegítenem, mert gondolom csak ezen múlt, hogy utána már sokkal könnyebben ment a másik két széria. Legközelebb megpróbálok erősebben bemelegíteni, odafigyelve a tricepszre, aztán meglátjuk milyen sorozatokat sikerül összehozni. Most úgy gondolom a 3x30 reális cél.

 

Igen, a mostani edzésre is picit több idő telt el, mint szerettem volna. Sajnos a meló mostanában nem nagyon hagy erőt bennem... még 5öt dolgozok, utána nyaralás :) Most tornyosulnak a dolgok rendesen, hogy két hétre le tudjam tenni a billentyűzetet... Az edzéseket még nem tudom hogy lesznek majd, szombaton repülök, azutáni szombaton vissza... közte nem hiszem, hogy túl sok edzésem lesz... az lesz a nagy regenerálódási időm :) A szabadság 2. hetében viszont bízok abban, hogy visszaáll minden a 2 naponta történő edzés rendjébe. De majd még meglátom azért, hogy a szigeten milyen lehetőségeim lesznek, elképzelhető, hogy néhány edzés ott is menni fog :) Pl, az egyenes híd az mehetne, a fekvőtámaszhoz találhatok valami magasat, a térdemeléshez nem kell semmi,  varjú tartás gyakorolható, gyakorlatilag a vízszintes húzást leszek kénytelen kihagyni, kicsi a valószínűsége, hogy ahhoz találok megfelelő alkalmatosságot... hmm pedig pont az, ami legkevésbé megy... so sebaj... a többi gyakorlattal talán erősödök és egyre jobban fog az is menni...

 

Vízszintes húzás - 3x7

Na azt hiszem meg van hogy kell ezt csinálni :) sikerült a lábam megtámasztani, így nem csúszik el. Így végre tényleg a húzódzkodásra tudok koncentrálni. Persze jelentős javulás nem lett a múltkori 3x6-hoz képest :) Mindenesetre most maradok úgy, hogy 2x7 és a harmadik szériában annyit nyomok, ami a csövön kifér :) Ma ez 7 volt :) Szebben nézne ki, ha 2x10 és utána egy remek harmadik széria, de érzem ez még messze van.

Bicska guggolás - 3x40 (lépés a következő szintre)

Megcsináltam megint a 3x40-et, ment szépen... Az utolsó 10-et eléggé éreztem, de még tudtam volna folytatni, úgy éreztem, úgyhogy szerintem simán jöhet a következő lépés... A bal térdem még mindig recseg-ropog, a jobb térdem okés...

A legutóbb fekvőtámaszt csináltam, és az az igazság, hogy eléggé nagyon izomlázam van még mindig, pedig most vagyok a 3. napon (két napot hagytam most ki, tegnap még fájdalmasabb volt az izomláz, és a könyv szerint nem jó ilyenkor megerőltetni). A mai napot viszont már nem hagytam ki, szükségem volt a mozgásra :) Azért elég erősen elgondolkoztat ez, hogy miért volt/van ilyen intenzív izomlázam? No meglátjuk a legközelebbi fekvőtámasz edzést, akkor már a 40-20-20 helyett 3x25-el fogok próbálkozni.

 

Fekvőtámasz előredőlve - 3x20 

Ez kb 45 fokos dőlést jelent, ami nagyjából a konyhapult magassága, úgyhogy itt kezdtem el az edzést. Első szériában lenyomtam 40-et (ennyi kell a következő lépéshez), és meglepődtem rajta milyen könnyen ment. Aztán a második széira 15 körül éreztem, hogy hatványozódik a fáradtságom, így 20-nál abbahagytam, gondoltam ennyit még biztosan lenyomok majd a  3. sorozatnál is. És valóban lenyomtam ennyit a harmadik sorozatnál is, nem hiszem, hogy sokkal több maradt bennem. Tanulva ebből következő edzés alkalmával vagy 3x25-el, vagy 3x30-al próbálkozom. Lehet, hogy elég lesz a 25... :)

Térdemelés fekvésben - 3x35 - lépés a következő szintre

Ezzel valójában a szint követelményei teljesítve. Meglepődtem, hogy viszonylag fájdalommentesen ment. Az utolsó 10 volt eléggé kemény, de a többit nem igazán tartottam annak. Nézegettem a könyvet, hogy lehet, hogy valamit rosszul csináltam. Az jött ki nekem belőle, hogy feltételezhetően az előző lépés feladatát csináltam keményebben, mint kellett volna. Ott ugyanis csak úgy tudtam megoldani a széken való támaszkodásomat, hogy magam mögé tettem még egy széket, így viszon sokkal laposabban hátra voltam dőlve, mint a könyv illusztrációja. Így gyakorlatilag majdnem ezt a fekvő helyzetet csináltam, csak azzal a különbséggel, hogy ott teljesen nyújtani kellett a lábat, itt meg felüdülés volt a "térdet folyamatosan derékszögben" tartás :) Nem is időzök ezzel a lépéssel többet,  következő lépésként jönni fog a hajlított lábemelés fekvésben - na mondjuk ez jóval keményebbnek néz ki :)

 

Varjútartás - 20 másodperc

Kezd alakulni, lassan ráérzek, hogy hogy is kell ezt csinálni :) Fura, hogy fájt a csuklóm, úgy voltam vele, hogy ezt most nem is csinálom... néha kegyetlenül fáj a csuklóm, úgy, hogy nem bírok a tenyeremre támaszkodni. Érdekes, hogy picit ugyan éreztem, hogy fáj, de valahogy sose feszül varjútartásban a csuklóm úgy, ahogy az fájni szokott :) Na ezt jól megmagyaráztam, azt hiszem inkább abba is hagyom ezt a témakört... :)

Rövid híd - 3x50 - szintlépés

Ez teljesítve, lazán ment, nem hiszem, hogy még egyszer kellene csinálnom, megpróbálkozok a következő lépéssel, ami nem más, mint az egyenes híd. Itt nyújtott térdekkel egyenesen kell ülni, ez a kiinduló helyzet és a karokra támaszkodva a csípőt kitolni, majd vissza... Jó móka lesz, már most látom :)

 

Vízszintes húzás - 3x6

ezt a technikát még tökéletesíteni kell. Még mindig az a baj, hogy annyira bedurran a felkarum, hogy fizikailag képtelenség felhúznom magam teljesen...

Bicska guggolás - 3x40 (lépés a következő szintre?)

Meg van a szint lépéshez szükséges feltétel. Saját hibámon kívül picit nagyobb szünetet kellett tartanom az utolsó széria előtt, így legközelebb ezt újra csinálom. Szerintem menni fog. A bal térdem viszont nagyon recseg-ropog és most mintha a jobb is hozzákezdett volna... hmm... érdekes... mondjuk ha legközelebb még jobban ropog majd a jobb térdem, érdemes lesz elgondolkozni rajta, hogy nem a gyakorlatoktól van-e....

 

Most jó kis idő kimarad az előző edzés óta... ennek részben az az oka, hogy nem voltam olyan helyen, ahol tudtam volna edzeni, részben meg az, hogy olyan keresztedzések voltak, amik után csak feleslegesen lefárasztottam volna magam még jobban

 

Fekvőtámasz falnál - 3x50 

Úgy érzem ezt még mindig gyakorolni kell... Valami fejlődés már van, mert az első 50 meg se kottyant, a második 40-nél kezdett gáz lenni, a 3. 35 körül pedig már szenvedés volt... Nem baj ez, mert fejlődnek az izmok legalább :) mindenesetre nem lépek még szintet vele, mert ezzel még úgy érzem tudom edzeni magam rendesen.

Térdfelhúzás - 3x40 

Teljesen sima volt az első 40. A második utolsó néhány már izzadós volt, illetve a 3. sorozat felétől szintén bekeményedett... De azért jelentősen érződött, hogy simábban ment most a 3x40, mint legutoljára a 3x35... Azt hiszem valamilyen szinten mégis csak oda kellene figyelnem az étkezésre... Legalább arra, hogy 1-2 órával edzés előtt egyek valamit, hogy legyen energiám, de a hasam mégse legyen tele :)

Majd még valahogy kitapasztalom...

Mindenesetre azt hiszem, ezzel se lépek még szintet, még egyszer megcsinálom ezt a 3x40-et kíváncsi vagyok simábban megy-e majd...

 

Varjútartás - 10 másodperc

 Ezt most egy párszor megcsináltam 10 másodpercre, vagy közel annyira... Érdekes, hogy nem bénáztam most sokat vele... Amire rájöttem: a levegő vétellel lesznek gondok, olyankor mindig kibillenek :) Na még van mit gyakorolni rajta, messze van ez még a teljesítendő 1 perctől...

Rövid híd - 3x45

Szépen fokozatosan egyre több belőle... elfáradok, de nem lehetetlen kategória, következő alkalommal 3x50-et csinálok majd, ez már a következő lépéshez elég, de még meglátom, mennyire fáradok el benne, gyakorlom-e még ezen a lépésen...


Vízszintes húzás - 3x5

rá kellett jönnöm, hogy a múltkor nem igazán jól csináltam a húzódzkodást. Ma jól csináltam, nem is ment belőle csak 5 az utolsó szériában. Valójában 7-5-5 volt a sorozat de mindig csak az utolsót fogom feltüntetni a szorzó után, mert így látom min kell javítani. Siralmasan kevésnek tűnik ez a 3x5 és érzem, hogy nem is menne több... nagyon nem értem még hogy is lehetne valójában többet csinálni, az első sorozat 6-7 környékén úgy bedurran a felkarom, hogy fizikailag ütközik, nem is tudok húzást csinálni... Lehet, hogy magasabbra kellene tennem a húzódzkodó rudat, hogy jobban alatta legyek... nem tudom. Mindenesetre még mindig probléma, hogy a sarkaim elcsúsznak. Próbáltam cipőben is, de annyira kevés súly van a sarkamon, amikor felhúzom magam, hogy ígyis úgyis csúszik egyre messzebb... Ez számomra még rejtély hogy fogok ebben fejlődni... De végülis tisztában voltam vele régen is, hogy önerőből (nekirugaszkodás nélkül) egyetlen húzódzkodást sem tudtam még soha életemben megcsinálni...

Bicska guggolás - 3x30

Nagyjából gond nélkül ment, elfáradni azért elfáradtam a végére rendesen. A bal térdem még mindig iszonyúan ropog. 3x40 kell a szint lépéshez, ezt akár meg is csinálhatnám, de zavar a bal térdem állapota, így óvatoskodok tovább... Azért 3x35-öt valószínű bepróbálok következő alkalommal.

 

Fekvőtámasz falnál - 3x50 - következő szint? 

A következő lépéshez teljesítve a feltétel, viszont mivel eléggé nehezen ment a vége, következő alkalommal ezt újra csinálom. Fura, hogy egyáltalán nem nehéz a művelet, a végére mégis fájdalmas volt... Azt hiszem ott már agyban kellett győzni, az izmok még bírták.

Térdfelhúzás - 3x35 (következő szinthez 3x40)

No ez megint kemény volt... mikor elkezdtem, gondoltam most a 3x40 sima ügy. Nem volt az, az első sorozatnál 35-nél úgy döntöttem, ez most ennyi. Lehet nem kellene éhesen edzeni úgy, hogy a kaja közben ott az asztalon :)

Következő edzés alkalmával mindenképp megcsinálom a 3x40-et, aztán meglátom mennyire ment stabilan, annak megfelelően lépek majd tovább.

 

Varjútartás - 5 másodperc

Ez egy érdekes művelet, először is nagyon jó egyensúlyérzék, másodlagosan pedig némi erő is szükséges hozzá. Sokadik próbálkozásra sikerült 2-3 másodpercig megmaradni, de valószínűleg az orra bukástól való félelem miatt mindig kizökkentem az egyensúlyból. A könyv javasolja, hogy utána mindenképp legyen fejenállás is, hogy az egyensúlyérzék fejlődjön fordított testtartásban is. Így kb.1 perc fejenállás után gondoltam kipróbálom megint, akkor már 5-6 másodpercig tartottam magam varjútartásban. Itt már kezdtem érezni, hogy dolgoznak az izmaim rendesen, de szeretnék odáig eljutni, hogy addig tartsam magam ebben a pozícióban, ameddig az izmaim bírják :) egyelőre még nem ez a szűk keresztmetszet... Mivel túlságosan nem dolgoztatja meg az izmaim, lehet, hogy ezt ad-hoc módon gyakorolni fogom, az egyensúly érzékem heti egy gyakorlással bizonyosan nem fog fejlődni, annak nem kell regenerálódási idő :)

Rövid híd - 3x40

Minden gond nélkül ment, 3x50 kell a következő szinthez, ezt még szándékosan nem értem el, hogy szokjam a mozdulatot, illetve valóban hagyjak időt magamnak a fejlődésre. Az utolsó szériában az utolsó 10 rövid hidat extrém lassan hajtottam végre, sokáig kitartva, nagyon lassan leeresztve. Az utolsónál remegett minden izmom rendesen, de ment a stabil lassú művelet. Úgy érzem következő alkalommal ebből meg lesz a szint lépéshez szükséges széria, de a fekvőtámaszhoz hasonlóan erre is rá fogok húzni még egy edzés, hogy nagyon-nagyon alaposan alapozva legyek :)

 

fegyence 2011.06.02. 08:33

5. edzés - 9. nap

No ez a valóságban tegnap volt.

Vízszintes húzás - 3x7

Beszereztem a Decathlon-ból egy húzódzkodó rudat. Két fal közé betesz, kiteker, befeszül, edz. Ennyi volt az elmélet :) A gyakorlat kicsit mást mutat. Keresnem kellett két olyan falat, ami megtartja. A folyosón van egy rész, ahol az egyik fal derékszögben "elfordul". Gondoltam az egyik támasztéknak ez a rész jó lesz, mert amikor befeszítem a rudat, az olyan falat nyom, amelyik a rúddal egy irányban folytatódik. A másik fal viszont közfal, téglából van ugyan, de elég fura hangokat adott ki, amikor elkezdtem beszorítani a rudat. Sebaj, próbálgattam, stabilnak tűnt, gondoltam nem feszítem annyira, hogy áttörjem a falat... és ha minden jól megy, "rángatni" nem fogom, mert ha jól csinálom a gyakorlatot, folyamatosan ugyanazt a terhelést kell kapnia (felhúzom magam lassan, lassan visszaengedem, nincs lendület, stabilan ugyanaz az erő). Az eredmény az lett, hogy az első széria 8. húzásánál a rúd "elengedte" a falat... Következő széria előtt erősebben feszítettem be, az már bírta. Így alakult, hogy 7-es sorozatokat csináltam :) A 3. sorozatnál viszont kiderült, hogy így a jó. Úgy bedurrant a felkarom, hogy fizikailag nem lettem volna képes többet csinálni, ütköztek az izmaim ugyanis az alkarommal... A sarkam elcsúszik a gyakorlat közben, lehet ez is probléma, legközelebb megpróbálom majd valamilyen gumisarkú cipőben csinálni, mert a 7. húzás körül már kb a vállamig a rúd alatt voltam, olyan helyzetből meg nem lehet rendesen elvégezni a feladatot.

Bicska guggolás - 3x20

Erről semmi érdekeset nem tudok mondani, lassú tempóban az első sorozat 20. guggolása után úgy döntöttem ennyi elég lesz. Bírtam volna még, csak nem voltam benne biztos, hogy a 3 széria végig menne... A bal térdem iszonyúan ropogott közben, ez is egy adalék volt, hogy kevesebb darabszámmal edzek egyelőre sorozatonként, remélem a ropogás megszűnik idővel, nem akarom túlterhelni.

 

 

fegyence 2011.05.30. 19:39

4. edzés - 7. nap

Fekvőtámasz falnál 3x40  (következő szinthez: 3x50)

Térdfelhúzás 3x30 (következő szinthez: 3x40)

A fekvőtámasz falnál még mindig meglepetést okoz, hogy mennyire lefáraszt. Ezt a 3x40-et úgy érzem tudom stabilan hozni, így valószínűleg következő alkalommal (vasárnap) nekiesek a 3x45-nek. Az 50-net nem akarom kapásból, hogy legyenek jó alapjaim :) És ugyebár türelmes vagyok, türelmes vagyok...

A térdfelhúzás még jobban fárasztó, mint az előtte levő fekvőtámasz. Hasizom teljes hiánya miatt itt sem esek neki a szintlépéshez szükséges 3x40-nek legközelebb, inkább a 3x35-öt fogom megcélozni.

Utána mehetne a szintlépéshez szükséges széria mindkettőből és hogy nagyon-nagyon alapos alapom legyen még egy edzést rászánok, hogy a szintlépést bizonyosan stabilan hozom-e.

Ezek a tervek, a lelkesedés még mindig töretlen :)

 

fegyence 2011.05.28. 21:58

3. edzés - 5. nap

A mai napon a "kézenállásból fekvőtámasz" elvégzése felé haladó rögös úton indultam el.

Fejenállás fal mellett - 2 perc - lépés a 2. szintre

Az első perc környékén kezdtem érezni, hogy a karjaim tartó munkát is végeznek, ami fokozatosan nőtt. Aztán 15 másodperccel a 2 perc előtt átbillentem egy másik "lelki" állapotba és minden gond nélkül tartottam a 2 percet. Szerintem onnan már simán ment volna tovább is, így ezzel a feladattal teljesen nyugodt lélekkel kezdem legközelebb a 2. lépést...

 

Egyúttal elindultam a híd megtétele felé is.

Rövid híd - 3x30

Ebből előbb-utóbb híd lesz. Úgy indultam neki a sorozatnak, hogy ez a csípőemelés nem egy nagy dolog, simán menni fog a 3x50 és mehetek is a következő lépésre. Az első sorozat 20-adik csipőemelésekor már sejtettem, hogy ez nem így lesz, 25-nél eldöntöttem, hogy 30 a cél, és azt lehetőleg 3-szor. Ment volna az 50 az első sorozatban is, de féltem, hogy nem fog menni 3 sorozaton keresztül, ezért inkább nem erőltettem, szépen lassan haladok... Érdekes, hogy  a második sorozat sokkal, de nagyon sokkal könnyebben ment, a harmadik sorozat pedig majdhogynem simán. Lehet, hogy nem melegítettem be kellőképp az első sorozat előtt?

Következő alkalommal igyekszem jobban bemelegíteni, és az első sorozatnál menet közben eldöntöm, hogy teljesítem-e a lépés kritériumait, vagy inkább fokozatosan haladva, 3x40-el próbálkozok inkább...

Összességében véve ez nem volt egy fárasztó edzés, bár a második és harmadik sorozat után felkelve a padlóról, vagy 20-30 másodpercig szédelegtem rendesen...

 

fegyence 2011.05.26. 18:54

2. edzés - 3. nap

Mára jutott a húzódzkodás és a guggolás, mindkettőből szint teljesítve.

Kicsit részletesebben:

Függőleges húzás - 1. lépés - 3x40 - lépés a következő szintre

Minden gond nélkül ment a 3x40. Szépen lassan, nyugodt tempóban. Picit elfáradtam, de semmi extra, ez tényleg egyszerű feladat, a könyv is ezt mondja. Azért az fura, hogy hátul a vállamon érzek izmokat, meglátjuk izomláz lesz-e belőle. Ami talán a legfárasztóbb volt, az az ajtófélfa fogása, az ujjaim jobban elfáradtak, mint a vállam. Gyakorlatilag még most is remegnek, azt hiszem ma este már nem fogok gitárt a kezembe :)

Guggolás gyertyában - 1. lépés - 3x50 - lépés a következő szintre

Ebből még mikor hozzákezdtem, akkor sem tudtam mennyit fogok csinálni. Így hát nekikezdtem, szép lassú mozdulatokkal, figyelve, hogy a lendület lefele se hozza magától a lábam, kontrollal végig. A 30. körül elkezdett fájni a derekam, ami 45 környékén már nagyon intenzív volt, de gondoltam, mostmár az 50-et megcsinálom. Próbáltam a tartásomon változtatni folyamatosan, figyelve, hogy a nyakamon ne legyen terhelés, a felkarjaim fogjanak fel mindent, de nem igazán segített. A 2. sorozatnál már 25-nél elindult a fájdalom, nem örültem neki, de végülis éreztem, hogy az valamilyen izom, hát dolgozzon.

Mivel két sorozatot végig csináltam, úgy gondoltam miért ne kezdjek neki a harmadiknak, éreztem, hogy egyáltalán nem vagyok kifáradva, így 2 perc pihenő után (ennyi idő alatt elmúlt a fájdalom a derakamból) nekikezdtem a 3. sorozatnak. 15nél kezdődött a jól ismert fájdalom. Sikerült viszont szépen az 50-et megcsinálni, minden gond nélkül.

Ami érdekes volt a gyertyánál: mikor felálltam belőle, az első sorozat után még jónéhány lépést tántorogtam, mire visszanyertem az egyensúlyom. A második sorozat után 1-2 lépés és nem szédelegtem, a 3. sorozat után meg gyakorlatilag meg se tántorodtam (bár a kiegyenesedésem nem volt őszinte ;) )...

Most kb fél óra volt az edzés, nem érzem magam annyira fáradtnak, mint az előzőnél. Valószínűleg a fekvőtámasszal és lábemeléssel később fogok a következő szintre lépni... majd meglátjuk hogy adja... :)

És most úgy csinálnék még valamit... a könyv szerint pedig éppen az, hogy nem kéne...

Türelem ifjú padavan... ezt mondogatom magamnak :)

fegyence 2011.05.25. 21:09

Könyv elolvasva

Sikerült a könyvön végigmenni. Már épp azon kezdtem pedig gondolkozni, hogy lehet, hogy minden nap kellene edzeni, mert így 1 hét alatt adott típusú feladatot csak egy alkalommal gyakorlok. De nagyon az jött le nekem a könyvből, hogy ennek így kell lennie, és rengeteg türelem kell az elején. Így hát maradok az eredeti tervnél, ma nem edzek.

Holnap lesz a húzódzkodás és guggolás napja. Természetesen azok is az első lépéstől...

Erről jut eszembe, valami ügyes megoldást még ki kellene találnom a húzódzkodás későbbi fázisára, nem nagyon tudok ugyanis mibe kapaszkodni. Valami rúd kellene, amit ki tudok feszíteni az ajtófélfák közé... és könnyedén oda tudom tenni és levenni is onnan. Felkutatok majd valami sportszerboltot, hátha kapható ilyen cucc.

(Nem igazán akarom sem a falat, sem az ajtófélfát fúrkálni.)

 

Fegyencedzés - erről fogok itt (ha minden jól megy) sok bejegyzést készíteni. Kezemben a könyv, az első fejezeteken túl vagyok, úgy érzem nagy lelkesedéssel bele is fogok az edzésbe. A könyv végén vannak az edzés tervek, ebből a "Jó magaviselet"-re alapozva állítottam fel az ütemtervet. Annyiban különbözik az ott leírtaktól, hogy két edzés között egy szünet nap és nincs ez másképp a vasárnappal sem.

Mivel izomzatom egy irodai alkalmazotténak megfelelő (nincs), ezért a legelejéről kezdem.

A mai napra a Fekvőtámasz falnál (1. lépés) jutott. Ebből 3x50 szükséges, hogy a következő lépésig eljussak, úgy gondoltam durvulok vele, így 2x50-el nyitottam.

A második sorozat 30tól már eléggé szenvedés volt, de kipipálva :) 

A másik pedig a Lábemelés (1. lépés) - Térdfelhúzás volt. Ebből 3x40 kell a következő lépésig. Ezzel picit óvatoskodtam, hasizom teljes hiánya miatt, így 2x30 volt a cél, amit kínkeservesen, de sikerült teljesíteni.

Az egész edzés nem volt több 20 percnél, ennyit nagyon remélem bármikor bele tudok préselni egy-egy edzés napon.

Most jön egy nap pihenő, aztán a folytatás...

Addig még elolvasom a könyv többi része miről szól :)