Varjútartás - 27 másodperc

Még jobban kezdek rájönni hogy kell ezt csinálni :) Először is, amit ma realizáltam, az az, hogy nem szabad nagyon behajlítani a könyököt, hanem inkább a térdeket kell rászorítani. Így sokkal stabilabb helyzet érhető el és így lehet már levegőt is venni viszonylag kényelmesen :) Az előre dőlést meg lehet akadályozni, kemény izommunka árán. A hátra dőlést (lábak felé) még mindig nem tudom stabilan megállítani, ha túlreagálom az előredőlést és nagy lendületet adok magamnak visszafelé, akkor tutti, hogy a hátradőlés elkerülhetetlen (itt a nagy lendületnél és a dőlésnél kb 5-10 cm elmozdulás van). Az időmérésre viszont új módszert találtam ki... digitális metronóm van itthon sokféle, pl egy számítógép tökéletes hozzá :) A 60 ütem percenként az ugyebár pont másodpercenként egy tak... lehet szépen számolni :) Nagyjából 6szor próbáltam, a negyedikre 27 másodperc volt, utána 25, majd 20, és ekkor úgy döntöttem, hogy romló tendencia, úgyhogy abbahagyom, mivle nagy valószínűséggel kezdek fáradni... Majd legközelebb... és a fejlődés a múltkori 20-hoz képest meg van :) Ezt amúgy lehet, hogy minden edzés után gyakorolnom kéne. Tény, hogy néha erős izommunka, de szerintem ez még mindig inkább az egyensúly érzékre van kihegyezve.

 

Egyenes híd - 3x20

Ez a gyakorlat arról szól, hogy nyújtott lábbal leül az ember, maga mellett a kezei, majd kinyomja a csípőjét úgy, hogy egyvonalban legyen a lábakkal, miközben a plafont bámulja :) Na a könyvet gyorsan kiegészíteném azzal, hogy ami ott van illusztráció, az gyakorlatilag lehetetlen. Mármint az, hogy ülő helyzetben közvetlen magunk mellett vannak egyenesen nyújtva a karok és abból nyomjuk fel magunkat... A végállapotot megnézve a könyvben, szépen látszik, hogy az nem lehetett a felette levő kiinduló helyzetből, a nyújtott karoknak a törzsnél hátrébb kell lenniük induláskor. Ekkor lehet a végállapotot elérni. Ebből az első 20 fájdalmas volt, a második 20 sokkal könnyebben ment, harmadik szériában meg 30-at csináltam, de szerintem ment volna a 40 is. Furcsa módon ezt a gyakorlatot a tricepszemen éreztem meg a legjobban. Az első szériánál az durrant be. Nagyobb gondossággal kell erre a gyakorlatra bemelegítenem, mert gondolom csak ezen múlt, hogy utána már sokkal könnyebben ment a másik két széria. Legközelebb megpróbálok erősebben bemelegíteni, odafigyelve a tricepszre, aztán meglátjuk milyen sorozatokat sikerül összehozni. Most úgy gondolom a 3x30 reális cél.

 

Igen, a mostani edzésre is picit több idő telt el, mint szerettem volna. Sajnos a meló mostanában nem nagyon hagy erőt bennem... még 5öt dolgozok, utána nyaralás :) Most tornyosulnak a dolgok rendesen, hogy két hétre le tudjam tenni a billentyűzetet... Az edzéseket még nem tudom hogy lesznek majd, szombaton repülök, azutáni szombaton vissza... közte nem hiszem, hogy túl sok edzésem lesz... az lesz a nagy regenerálódási időm :) A szabadság 2. hetében viszont bízok abban, hogy visszaáll minden a 2 naponta történő edzés rendjébe. De majd még meglátom azért, hogy a szigeten milyen lehetőségeim lesznek, elképzelhető, hogy néhány edzés ott is menni fog :) Pl, az egyenes híd az mehetne, a fekvőtámaszhoz találhatok valami magasat, a térdemeléshez nem kell semmi,  varjú tartás gyakorolható, gyakorlatilag a vízszintes húzást leszek kénytelen kihagyni, kicsi a valószínűsége, hogy ahhoz találok megfelelő alkalmatosságot... hmm pedig pont az, ami legkevésbé megy... so sebaj... a többi gyakorlattal talán erősödök és egyre jobban fog az is menni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorfegyenc.blog.hu/api/trackback/id/tr303035543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Livcsy (törölt) 2011.08.08. 22:25:16

Szia, az egyenes hidrol nekem is ez a velemenyem, ahogy a kepen van nem lehet megcsinalni. En hatrabb es tavolabb teszem a kezeimet.

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.08.09. 15:37:05

A végrehajtást sok minden befolyásolja, pl. mozgástartományok, végtaghosszúságok, izomtapadás, stb. Amúgy sem szentírás a könyvben lévő képek halmaza. Lesz majd Dvd is, gondolom ott jobban követhetők lesznek a gyakorlatok.

fegyence 2011.08.29. 14:14:23

@Livcsy: Igen, pontosan így működik nekem is.
süti beállítások módosítása